Tallinnassa tapahtuu 2015

Toukokuu 2015

Tallinnassa tapahtuu kokoajan. Katso alapuolelta Tallinnan kovimmatta tapahtumat toukokuuksi ja varaa itsellesi risteily Tallinnaan jo tänään. Voit myös samalla nauttia Tallinnan lukemattomista eri mahdollisuuksista ja aktiviteetteista!

 

3.5., 5.5., 8.5., 12.5. (klo 14), 15.5., 19.5., 23.5. ja 25.5.2015 klo 19
Jüri Reinveren säveltämä Puhdistus-ooppera Suomen Kansallisoopperassa

Sofi Oksasen Puhdistus on ollut huikea kansainvälinen menestys niin romaanina kuin näytelmänäkin. Nyt nähdään, miltä virolaisten menneisyyden kipupisteisiin tarttuva teksti kuulostaa oopperana. Vain harvoin uusi ooppera on herättänyt yhtä paljon mielenkiintoa jo kauan ennen kantaesitystä. Säveltäjä Jüri Reinveren uutuutta odotetaan innolla niin Suomessa kuin muuallakin. Oopperan pääosissa laulaa tähtisopraano Helena Juntunen.

 

5.5.2015 klo 15 ja klo 19 (iltaklubi)
Nuorten valo- ja elokuvafestari | Noorte filmi- ja fotofestival | Youth Festival of Film & Photo kulttuuriareena Gloriassa

Ohjelmassa mm. lyhytelokuvia, musiikkivideoita ja animaatioita sekä iltaklubi, jolla esiintyvät virolaiset Ewert & The Two Dragons ja August Hunt sekä suomalainen Kanerva. Festivaaliohjelma esitetään myös Stadi.tv:llä.

Järjestäjät: Helsingin kaupungin nuorisoasiainkeskus, Myötätuulessa-projekti, Gloria, Narrin nuoret ry, Viro-instituutti, Taide- ja toimintatalo Vimma Turusta, Nukufilmi Lastestuudio ja Tallinna Noorsootöö Keskus. H2T on osa World Design Capital 2012 -vuoden Nuoret muotoilevat maailmaa -hanketta.

 

7.5.2015 klo 18
Vinkkejä Viron matkoille Sellon kirjaston Akseli-salissa (Leppävaarankatu 9, Espoo)

Toomas Tärk Viron matkailun edistämiskeskuksesta antaa tietoa Viron matkakohteista. Vapaa pääsy!

Järjestää: Espoon Suomi-Viro seura

10.5.2015 kl 18
Emadepäevale pühendatud muusikaline õhtupalvus (Alppila kabel, Kotkankatu 2, Helsingi; sissekäik hoovi poolt)

Korraldaja: Eestikeelne kogudusetöö Helsingis

13.05.2015 kl 15
Suur emadepäeva kontsert / Suuri äitienpäivän konsertti (Kattilahalli, Sörnäisten rantatie 22, Helsinki)

Esinevad Eesti Maja laululapsed. / Esiintyvät Viro-keskuksen laululapset. Erikülalisena segakoor “Siller”. / Erikoisvieraana sekakuoro Siller.

Vaheajal töötab kohvik ja sellest saadav tulu läheb EM Laulustuudio tegevuse arendamiseks. / Väliajalla voi nauttia kahvilan antimista, joiden myynnistä saatavilla tuloilla kehitetään Eesti Maja – Viro-keskuksen laululasten kerhotoimintaa.

Korraldavad/Järjestävät: Eesti Maja – Viro-keskus, Helsingi Eesti Laululapsed, Siller, Eestikeelse Hariduse Selts.

 

20.5.2015 kl 11
Armulauaga konfirmatsioonijumalateenistus (Alppila kirik, Kotkankatu 2, Helsingi)

Korraldaja: Eestikeelne kogudusetöö Helsingis

23.5.2015 klo 18
Siller-kuoron kevätkonsertti Siller rakastaa sinua (Käpylän Työväentalo, Vipusentie 19, Helsinki)

Tarjoamme elämyksellisen koko perheen konsertin. Liput 10 €, hintaan sisältyy rakkauskeitto. Väliajalla kakkukahvila, seuraleikkejä, arpajaiset, yhteislaulut!

Järjestäjä: Helsingin virolaisten sekakuoro Siller